How to Reset Your Suitcase Locks: A Simple Guide

Jedna z nejvíce frustrujících věcí, které se mohou stát při cestování, je zapomenout kombinaci vašeho kufru Zámek! Místo balení nebo vybalování a užívání si dovolené, skončíte tím, že trávíte čas snahou otevřít kufr nebo resetovat kód.

To je docela běžný jev pro mnoho cestovatelů. Ale to neznamená, že vaše zavazadlo je nepoužitelné nebo že vaše dovolená je odsouzena k zániku. Existují triky a metody, které vám umožní rychle resetovat váš kufr Zámek. V tomto článku vám přesně vysvětlíme, jak resetovat zámky kufrů.

Resetování zámků kufrů: Nejrychlejší metody

Nejlepší metoda závisí na typu Zámek, který máte. Na trhu najdete dva hlavní typy zámků kufrů. První typ je vestavěný kombinovaný Zámek, zatímco druhý typ je externí verze stejného stylu Zámek. Každý má své vlastní výhody a nevýhody a vyžaduje správnou metodu resetování.

Vestavěný kombinovaný Zámek

Vestavěný kombinovaný Zámek je nejpohodlnější Zámek pro vaše dobrodružství. Je součástí vašeho zavazadla, takže není možné, že byste ho ztratili na letišti nebo v hotelu! Nastavíte si svůj kód a není třeba hledat v tašce samostatný Zámek, který jste přísahali, že jste zabalili.

Resetování tohoto typu zámku kufru vyžaduje dodržení několika jednoduchých kroků. Zde je nejlepší způsob, jak jej resetovat:

      1. Hledejte malý resetovací tlačítko na spodní nebo boční straně Zámek. Obvykle je to malé tlačítko, které vyžaduje, abyste ho stiskli pomocí kancelářské sponky, pera nebo tužky.
      1. Stiskněte a držte resetovací tlačítko pomocí kancelářské sponky nebo jiného tenkého předmětu. Když držíte tlačítko, zadejte novou kombinaci do Zámek.
      1. Jakmile dokončíte novou kombinaci, uvolněte resetovací tlačítko.

I když je to nejrychlejší metoda resetování vestavěného kombinovaného Zámek, ne všechny zámky mají resetovací tlačítko. V takovém případě je to trochu obtížnější.

Pokud je to tak, existují dvě další řešení, která můžete vyzkoušet:

      1. Vyzkoušejte možné kombinace od 000 do 999. Může to znít časově náročně, ale nebude trvat dlouho, než vyzkoušíte velký objem potenciálních resetovacích kombinací.
      2. Další možností je konzultace s výrobcem nebo profesionálním zámečníkem. Mohou mít pokyny specifické pro značku nebo pomoc, která vám pomůže dokončit reset kufru Zámek.

Externí kombinace Zámek

Druhým nejčastěji používaným typem kufru Zámek je externí kombinace Zámek. Mnoho lidí ji může jednoduše nazývat cestovní Zámek a lze ji najít v různých velikostech.

Cestovní Zámek obvykle využívá 3-4místný kód. Často má odnímatelný oblouk, který vám umožní zajistit zipy vašeho zavazadla dohromady. Na rozdíl od vestavěných zámků jsou tyto zámky samostatné jednotky, které můžete použít s různými kufry a dokonce i taškami. To poskytuje flexibilitu, ale také znamená, že musíte být velmi opatrní, abyste své zámky neztratili. Můžete dokonce použít cestovní Zámek navíc k vestavěnému Zámek pro další vrstvu ochrany.

Cestovní zámky jsou k dispozici v mnoha tvarech a s různými metodami resetování. Předpokládáme-li, že již nemáte přístup k pokynům, první resetovací metoda je podobná té, kterou jsme vysvětlili výše. Hledáte resetovací tlačítko, stisknete a podržíte jej tužkou nebo perem, zadáte novou kombinaci a uvolníte.

Druhá metoda platí pouze, pokud splňuje tyto tři podmínky: Zámek je již otevřený, nemá resetovací tlačítko a má druhý zářez na oblouku.

  1. Otevřete cestovní Zámek. Pokud je to zcela nový Zámek, je velmi pravděpodobné, že resetovací kombinace je 000 nebo 0000.
  2. Hledejte zářez na oblouku. Obvykle jsou tam dva zářezy, do kterých se může vložit. První je místo, kde obvykle padá pro otevření a zavření. Druhý je místo, kde jej budete resetovat.
  3. Stlačte oblouk do druhého zářezu a poté jej držte. Zadejte novou kombinaci a uvolněte ji, abyste dokončili proces resetování.
  4. Zkontrolujte, zda to funguje, zamknutím a odemknutím cestovní Zámek s nově nastavenou kombinací.

Pokud žádná z metod nefunguje, obraťte se na výrobce nebo profesionálního zámečníka. Mohou mít značkové instrukce pro resetování tohoto druhu Zámek.

Jaké jsou běžné problémy se zámky na kufry

Existují dva běžné problémy se zámky na kufry, se kterými se můžete setkat.

Prvním je klasika - jednoduše zapomenutí vaší kombinace!

Tento problém může snadno způsobit paniku, zejména když spěcháte na let nebo jste uprostřed rušné dovolené. Tomuto problému se můžete vyhnout tím, že si svou kombinaci zapíšete na kousek papíru a uložíte jej do peněženky nebo kabelky, nebo si ji jednoduše zapíšete do telefonu.

Dalším problémem je zaseknutý Zámek, zejména u levnějších zavazadel a zámků. Tento problém lze často vyřešit jemným nanesením maziva kolem klíčové dírky nebo číselníků. Tento problém může být způsoben nečistotami, špínou nebo nesprávným zarovnáním, takže zkontrolujte, zda tam není nějaký odpad nebo něco zaseknutého, a opatrně to odstraňte. Klíčem je být jemný a vyhnout se násilí; jinak můžete poškodit Zámek a trvale jej zaseknout.

Často kladené otázky

Je určitě možné použít stejnou kombinaci pro více zámků na kufry. Nicméně to není doporučováno z několika důvodů. Bezpečnost je prvním důvodem. Pokud by někdo prolomil kombinaci na jednom Zámek, měl by pak přístup ke všem vašim dalším kufrům. To popírá smysl mít zámky vůbec.

Existuje několik opatření, která můžete přijmout, abyste předešli poruchám Zámek během cestování.

Za prvé, investujte do kvalitních zámků, ne do levných, chatrných možností. S pevnějšími materiály a lepšími funkcemi budou vaše zámky na kufry méně náchylné k rozbití nebo zaseknutí pod tlakem cestování.

Také chcete své zámky několikrát otestovat doma, než něco zabalíte. To zajistí, že fungují hladce a umožní vám zachytit případné problémy ještě předtím, než budete na letišti. Další věcí je uložit jakoukoli kombinaci, kterou používáte na svých zámcích. Můžete zvážit použití aplikace pro správu hesel nebo bezpečné poznámky na svém telefonu pro zvýšenou bezpečnost.

Poslední věcí je vědět, jak resetovat kufrový Zámek, nebo jej správně nastavit hned na začátku. To je důležité, zvláště pokud potřebujete během cesty resetovat kombinaci nebo koupit další Zámek/kufr. Nikdy nevíte, kdy nastanou neočekávané situace, takže je vždy nejlepší být připraven.

Bezpečné cestování!

Zákaznická podpora

Zadejte svůj text zde

Poslat zprávu

Zadejte svůj text zde