How to Set TSA Lock on Suitcase: Easy Steps

Chystáte se na výlet, ale máte obavy, jak bezpečné vaše zavazadlo opravdu je? TSA Zámek je odpověď! Zámky schválené Travel Sentry® nebo TSA zámky vám umožní zabezpečit vaše věci při cestování. Také umožňují pracovníkům TSA pohodlný přístup na letišti k inspekci bez poškození zavazadla.

Pokud máte doma zavazadlo s TSA Zámek, zůstaňte naladěni a zjistěte vše o něm, včetně jeho důležitosti a jak nastavit TSA Zámek správným způsobem.

Typy TSA zámků

TSA zámky přicházejí v mnoha velikostech a formách. S tolika dostupnými možnostmi je snadné být při výběru toho správného zahlcen. Níže prozkoumáme nejběžnější typy TSA zámků, abyste mohli najít ten ideální pro vaše cesty.

  • Vestavěné zámky na zavazadla jsou pohodlnou volbou pro cestovatele, kteří preferují elegantní vzhled a nechtějí nosit samostatný Zámek. Tyto zámky jsou integrovány přímo do kufru, obvykle poblíž zipu. Některé mají středový jezdec, zatímco jiné ho mají na straně.
  • Kombinační zámky. Oblíbená volba mezi cestovateli, protože je snadno použitelná a dostupná v mnoha velikostech.
  • Klíčové zámky jsou tradičnější cestovní zámky a obecně nabízejí větší bezpečnost než běžné kombinační Zámek, protože k jejich odemknutí potřebujete klíč. Nicméně, jsou také jediným způsobem, jak otevřít váš Zámek, takže je třeba je při cestování sledovat.
  • Chytré zámky jsou pokročilejší cestovní zámky, které můžete odemknout klíčem, kombinací nebo dokonce přes smartphone. Jsou to velmi univerzální zámky, které někdy přicházejí s funkcemi sledování a upozornění.

Je TSA Zámek nezbytný pro mezinárodní cestování?

Původně byly TSA zámky vyvinuty pouze pro Spojené státy. Postupem času však mnoho mezinárodních bezpečnostních agentur také přijalo tento typ Zámek. I když TSA zámky nejsou povinné pro mezinárodní cestování, mohou být super pohodlné.

Při odbavení na letišti musíte podstoupit kontrolní proces, při kterém mohou bezpečnostní pracovníci zkontrolovat vaše zavazadlo. Pokud je vaše zavazadlo uzamčeno ne-TSA Zámek, bezpečnost jej může násilně přeříznout pro přístup k vašim věcem. Bohužel to může zanechat vaše zavazadlo nezabezpečené po zbytek vaší cesty. Stejný problém může nastat, když přistanete na vaší destinaci!

Aby poskytla alternativu, TSA spolupracovala s několika společnostmi na vývoji speciálního Zámek. Tyto zámky mohou být otevřeny bezpečnostními pracovníky na letišti pomocí univerzálních klíčů a TSA Zámek je jedním z nich.

Použitím TSA Zámek mohou bezpečnostní pracovníci odemknout a znovu zamknout vaše zavazadlo bez jeho poškození. Zároveň nikdo jiný nemůže přistupovat k vašemu zavazadlu bez správného kombinovaného kódu. Tyto zámky mají univerzální hlavní klíč dostupný pouze bezpečnostním agenturám.

Jak nastavit TSA Zámek

Klíčové zámky nepoužívají kombinaci k odemknutí; používají pouze klíč, takže je z této části vyloučíme. Na druhé straně vestavěné zavazadlové a kombinované zámky vám umožňují nastavit si vlastní osobní kód pro bezpečné cestování.

 

Než se pustíme do procesu nastavení, zkontrolujte, zda váš TSA schválený Zámek má tyto tři hlavní části:

  • Číselníky.
  • Tlačítko reset.
  • Uzamykací mechanismus.

Pokud jsou všechny přítomny, je čas se naučit, jak nastavit TSA zavazadlový Zámek:

  1. Zkontrolujte číselníky a nastavte je na výchozí přednastavený kód. Kombinace je obvykle 0-0-0 nebo pokud byla změněna dříve, nastavte na tento přednastavený kód.
  2. Jakmile potvrdíte přednastavený kód, najděte tlačítko reset. Je to malé, skryté tlačítko nebo otvor na těle Zámek. Vezměte si špičatý předmět, jako je pero nebo kancelářská sponka, a stiskněte ho.
  3. Podržte tlačítko reset a nastavte požadovanou kombinaci. Například 5-4-1.
  4. Uvolněte tlačítko reset a hotovo! Vaše osobní kombinace je nyní nastavena.
  5. Otestujte novou kombinaci, zda funguje. Pokud ne, opakujte kroky 2-4 znovu.

 

Chcete-li nastavit visací zámek ve stylu TSA Zámek, postupujte podle těchto pokynů:
  1. Zkontrolujte číselníky a nastavte je na výchozí přednastavený kód. Obvykle je to 0-0-0 pro tříčíselné zámky a 0-0-0-0 pro čtyřčíselné. Pokud byl kód dříve změněn, nastavte ho na tento přednastavený kód.
  2. Po potvrzení se podívejte na třmen. Uvidíte zářez 90 stupňů proti směru hodinových ručiček.
  3. Vytáhněte třmen, otočte ho do zářezu a držte ho.
  4. Nastavte požadovanou kombinaci a uvolněte třmen. Vaše kombinace je nyní nastavena.
  5. Pokud byla kombinace úspěšně nastavena, třmen snadno vstoupí do zamykacího mechanismu. Pokud ne, zopakujte kroky 2-4.

TSA Zámek je vždy skvělý nápad!

Pokud chcete zajistit, aby vaše zavazadla byla vždy v bezpečí a nebyla poškozena během náhodných kontrol zavazadel, TSA Zámek je tou správnou volbou. Hledejte vysoce kvalitní zavazadla s vestavěným zámkem TSA Zámek pro nejlepší zabezpečení a hladký cestovní zážitek. Prozkoumejte nabídku zavazadel s TSA zámky od Eminent ještě dnes.