Prolonging the lifetime of your suitcase
Úvod

Na adrese suitcase.repair se většinou zaměřujeme na opravu vašeho kufru, když už je poškozený - ale co můžete udělat, abyste tomuto poškození vůbec zabránili? Vzhledem k hrubému zacházení, kterému je kufr vystaven na letištích, se některým poškozením bohužel nevyhnete, ale přesto existuje několik věcí, které můžete udělat, abyste poškození předešli - mnohé z nich vás nebudou stát ani korunu.

Ochrana skořepiny kufru před prasklinami, promáčknutím a poškrábáním

Skořepina kufru může být vyrobena z různých materiálů, jako je polykarbonát, ABS, hliník, nylon nebo dokonce směs některých z těchto materiálů. Každý z těchto materiálů má své výhody a nevýhody při ochraně zavazadla před poškozením. Následující osvědčené postupy však platí bez ohledu na to, z jakého materiálu je kufr vyroben:

Balte chytře

Ochrana vašeho kufru začíná již před začátkem cesty. Pečlivé balení je jednou z nejdůležitějších metod, jak zabránit poškození. Patří sem vyvarovat se nadváhy, kufr příliš nestlačovat a vyhýbat se prázdným rohům. Příliš velké balení do kufru (co do objemu i hmotnosti) může vést k tomu, že kufr při nárazu praskne. Mnoho materiálů kufrů má snižovat pravděpodobnost prasknutí skořepiny, nicméně pravděpodobnost se výrazně zvyšuje, pokud je výrazně překročena doporučená hmotnost nebo pokud je objem příliš velký (zejména u kufrů s měkkou skořepinou). Protože většina leteckých společností stanovila maximální hmotnost 23 kilogramů, testují výrobci zavazadel své kufry při hmotnosti 23-25 kilogramů, aby se ujistili, že tuto hmotnost zvládnou. I když některé prémiové značky testují své výrobky také s hmotností až 30 kilogramů, obecně se nedoporučuje 23 kilogramů výrazně překračovat. V případě, že máte často problémy s tím, že se vám věci do kufru nevejdou, je dobrou alternativou, která může zabránit poškození, zvolit si rozkládací kufr, abyste toho do kufru nenacpali příliš mnoho.

Při balení je stejně důležité vyhnout se prázdným místům. Někdy se může zdát užitečné nechat si prázdné místo na nákupy během cesty nebo na přivezení suvenýrů. Tento prostor by však měl být velmi omezený. Ponechání prázdných míst v kufru, zejména v rozích, výrazně zvyšuje riziko promáčknutí skořepiny. V případě, že zjistíte, že máte v kufru příliš mnoho prázdného místa, můžete zvážit, zda pro tuto cestu nepřejít na menší velikost zavazadla.

Použití obalu na zavazadla

Škrábance na kufru mohou být velmi nepříjemné, zejména pokud jste kufr právě zakoupili. Pravděpodobnost, že na skořepině kufru budou viditelné škrábance, značně závisí na povrchové struktuře kufru. Nejnáchylnější k poškrábání jsou kufry s lesklým/lesklým povrchem. Na kufrech s matným povrchem jsou škrábance obvykle méně viditelné, nicméně stále se vyskytují. Nejefektivnější možností je zvolit kufr s reliéfním povrchem, který působí navenek trochu drsně, ale snižuje pravděpodobnost vzniku škrábanců a zároveň je činí méně viditelnými.

Další osvědčené postupy

Aby skořepina kufru zůstala co nejdéle neporušená, je také důležité zajistit, aby její používání a skladování nemělo na skořepinu negativní vliv. Obecně se doporučuje skladovat kufr v suché místnosti a při běžné pokojové teplotě. Měli byste se vyvarovat skladování kufru při příliš nízké nebo příliš vysoké teplotě po příliš dlouhou dobu, protože by mohlo časem dojít ke zkřehnutí materiálu. Rovněž byste neměli na skořepinu delší dobu pokládat těžké předměty nebo na kufr sedat (např. na letišti).

Předcházení poškození rukojeti kufru na kolečkách

Rukojeť kufru patří mezi často poškozené části kufru. V mnoha případech je poškození důsledkem pádu kufru na ostrou hranu, který způsobí promáčknutí trubky nebo podobné poškození.

Aby se zabránilo poškození Teleskopická Rukojeť je důležité vyvarovat se toho, abyste do kufru nacpali příliš velkou váhu nebo do něj vtěsnali příliš mnoho věcí. U příliš těžkých kufrů může dojít k tomu, že se Teleskopická Rukojeť se utrhne a zároveň je možné, že se poškodí trubky kufru. Teleskopická Rukojeť přílišným tlakem při snaze zabalit do kufru příliš velký objem.

Kromě toho je velmi důležité vyvarovat se zvedání kufru na Teleskopická Rukojeť. Vzhledem k tomu, že Teleskopická Rukojeť je určen pouze k tahání kufru, není schopen unést hmotnost kufru, což vede k utržení jedné nebo více fází rukojeti. Takovému poškození lze snadno předejít tím, že nezapomenete ke zvedání kufru použít horní nebo boční rukojeť.

Zajistěte, aby se váš kufr kutálel déle

Stránka Kolečka kufru patří k nejdůležitějším součástem, které po poškození velmi ztěžují jeho používání. Velká část poškození Kolečka dochází při přepravě kufru leteckou společností. Při přepravě na dopravních pásech a nakládání do letadla se bohužel může stát, že se kufr Kolečka nebo část Kolečka odštípne. Bohužel, tomuto typu poškození lze jen málo zabránit. V našem článku o jak opravit poškozený kufr však najdete užitečné rady, jak poškození nahlásit letecké společnosti.

Dalším častým typem poškození je Kolečka rychlé opotřebení a v některých případech dokonce roztavení. Jednou z častých příčin jsou dlažební kostky a štěrk, které mohou značně zvýšit opotřebení vašeho kufru. Kolečka a měli byste se jim proto vyhnout. Zejména u kufrů s jedním Kolečka místo dvojitých Kolečka se může často stát, že mezi kufry uvíznou drobné kamínky nebo jiné nečistoty. Kolečka a Kolečka a znemožňují tak Kolečka otáčení a následné zploštění na jedné straně. Proto je důležité pravidelně odstraňovat nečistoty ze skříně. Kolečka a Kolečka pouzdra a udělat krátkou zastávku a zkontrolovat kufr, pokud máte pocit, že se vám kufr ve srovnání s dřívějším stavem hůře táhne. Pro moderní 4-Kolečka kufry je také důležité, abyste kufr používali především na všech čtyřech Kolečka namísto tahání pouze na dvou Kolečka. Kvůli 4Kolečka konstrukce Kolečka nejsou navrženy tak, aby unesly váhu kufru pouze dva ze čtyř. Kolečka což způsobuje, že tyto dva Kolečka se rychleji opotřebovávají.

Předcházení poškození zipu kufru

Zip kufru je často vnímán jako jedna z nejkřehčích částí. K poškození zipu nejčastěji dochází z důvodu přebalení nebo namačkání dalších věcí do kufru. To může způsobit zvýšený tlak na zip, který nakonec praskne. Bohužel, kromě výběru větší velikosti kufru nebo rozšiřitelného kufru můžete takovému poškození zabránit jen málo. V každém případě byste se měli vyvarovat pokusů o zavření zipu s něčím zaseknutým v řetízku zipu, protože by to mohlo způsobit vážné poškození zipu. Rovněž byste se měli vyvarovat snahy zavřít zip příliš rychle nebo příliš velkou silou.

Jedinou možností, jak zabránit poškození zipu kufru, je zvolit kufry bez zipu. Kufry bez zipu existují ve více tvarech. Jeden z velmi běžných typů je vyroben z polypropylenu, u něhož skořepina slouží zároveň jako vestavěný rám umožňující uzavřít kufr dvěma nebo v některých případech třemi zámky. Další běžné typy jsou vyrobeny z hliníku nebo polykarbonátu s hliníkovým rámem, který umožňuje zavírání pomocí dvou až tří zámků na rámu. Snižuje se sice riziko případného poškození zipu, jednou z nevýhod tohoto typu zavazadla je však to, že je obvykle těžší ve srovnání se srovnatelnými kufry vybavenými zipem.

Plánování dopředu - náhradní díly pro váš kufr

Použitím osvědčených postupů z tohoto článku budete moci zabránit mnoha běžným typům poškození zavazadel. Není však možné zabránit všem druhům poškození, zejména při cestování letadlem. Proto je ještě důležitější plánovat dopředu a zjistit, zda jsou náhradní díly pro váš kufr k dispozici a kde, ideálně již před nákupem kufru. Některé značky nabízejí náhradní díly pouze po kontaktování jejich zákaznického servisu a některé vyžadují, abyste se zaregistrovali na jejich webových stránkách pro opravy jen proto, abyste mohli vyhledat náhradní díly a zjistit jejich ceny. U mnoha položek v základní cenové relaci dokonce nemusí být náhradní díly k dispozici vůbec. Na adrese suitcase.repair vám poskytujeme transparentní informace o tom, jaké náhradní díly jsou k dispozici, za jakou cenu, zda jsou aktuálně k dispozici a jak provést samotnou opravu. Kromě toho máte možnost uložit číslo modelu a doklad o koupi kufru do svého suitcase.repair (což je samozřejmě zdarma) pro případ, že by se váš kufr někdy poškodil. I v případě, že náhradní díly pro značku vašeho kufru ještě nejsou k dispozici, je užitečné uložit si údaje o kufru do svého suitcase.repair účtu. Jednak vám to umožní mít připraveny všechny údaje pro případnou reklamaci a jednak neustále rozšiřujeme náš sortiment, takže snad budeme moci brzy nabídnout náhradní díly i pro váš kufr.

Co mohu dělat, pokud se můj kufr již poškodil?

V nešťastném případě, že se váš kufr již poškodil, doporučujeme. zkontrolovat, zda lze poškození opravit. Po kontrole, zda lze poškození kufru opravit, budete muset vyhledat odpovídající náhradní díly k provedení opravy. Jedním z nejjednodušších řešení je vyhledání odpovídajících náhradních dílů na vašem suitcase.repair. Také náš článek na blogu o jak můžete opravit svůj kufr vám poskytne další informace o tom, na co si dát pozor při opravě kufru.

Závěr
Na kufrech se vyskytuje mnoho poškození od promáčklin, rozbití skořepiny až po opotřebení. Kolečka a utržených teleskopických rukojetí lze předejít dodržováním několika osvědčených postupů při používání kufru. Předejít poškození může být tak jednoduché, jako dodržovat několik zásad při balení zavazadel. Některá poškození lze navíc vyloučit výběrem jiného typu zavazadla pro příští cestu. U některých typů poškození, kterým nelze předejít, je ještě důležitější plánovat dopředu a zjistit, kde jsou k dispozici náhradní díly pro váš kufr, a mít pro případ poškození připravené číslo modelu a doklad o koupi, např. uložením do suitcase.repair účtu.