Upgrading the components of your suitcase
Úvod

Váš kufr je stále v dobrém stavu, ale i když jsou všechny součásti stále v pořádku, není vhodné kufr tahat. V této situaci si můžete položit otázku, zda by nebylo možné kufr vylepšit, např. z jednoduchého Kolečka na dvojitý Kolečka nebo z jednoho Teleskopická Rukojeť zastávek na 3 úrovních na jednu zastávku na každé úrovni. Nejenže by to mohlo pomoci prodloužit životnost vašeho kufru, ale také by to mohla být alternativa ke koupi nového kufru.

Abyste měli lepší přehled o tom, co je možné, odpovíme vám v tomto článku na následující otázky:

  • Jaké součásti kufru lze vyměnit?
  • Musím vyměnit Kolečka, rukojeti nebo teleskopické rukojeti přesně stejným typem náhradního dílu?
  • Kde najdu správné díly pro modernizaci kufru?
  • Hrozí při modernizaci součástí mého kufru nějaké riziko?
  • Mohu přizpůsobit díly z jiného kufru tak, aby pasovaly do mého kufru?

Jaké součásti kufru lze upgradovat?

Obecně lze upgradovat všechny součásti kufru, které lze vyjmout a které jsou k dispozici jako samostatné součásti od dodavatelů. Obvykle se jedná o Kolečka, Teleskopická Rukojeť, rukojeť pro přenášení, Zámek, a taháčky zipů. U většiny kufrů jsou tyto části připevněny ke skořepině pomocí běžných šroubů, aby bylo možné součásti kufru vyjmout, např. při opravách. Je však důležité si uvědomit, že ne každá část kufru může být k dispozici jako samostatný náhradní díl, např. v případě dvojitého kufru, který je součástí kufru. Kolečka . Kolečka je obvykle k dispozici pouze jeden náhradní díl, který se skládá z celého dvojitého kufru. Kolečka včetně Kolečka pouzdra.

Musím vyměnit Kolečka, rukojeti nebo teleskopické rukojeti přesně stejným typem náhradního dílu?

Bohužel ve většině případů značky nenabízejí oficiální díly, které jsou určeny k modernizaci vašeho stávajícího kufru, ale nabízejí pouze náhradní díly, které jsou totožné s komponenty již nainstalovanými na vašem kufru. Důvodem je skutečnost, že každý náhradní díl je určen pro konkrétní výrobek. Jedním z příkladů jsou např. Kolečka které musí odpovídat tvaru skořepiny, aby bylo zajištěno, že přesně sedí a že kufr je vyvážený a nepřevrátí se.

Abyste mohli komponenty kufru modernizovat, musíte proto věnovat pozornost určitým specifikům každého dílu.

Kolečka

Aby bylo možné provést upgrade Kolečka vašeho kufru nový Kolečka musí mít stejný tvarový faktor jako Kolečka aktuálně nainstalovaný na vašem kufru. Například nebude možné upgradovat kolečka / rohový Kolečka s jednoduchým nebo dvojitým Kolečka. Více informací o různých tvarových faktorech si můžete přečíst v našem kufříku Kolečka Průvodce. Kromě toho musí vašemu aktuálnímu kufru odpovídat také následující parametry:

  • Kolečka výška / Kolečka průměr
  • Kolečka pouzdro (tvar)
  • Kolečka orientace
  • Umístění otvorů pro šrouby uvnitř pouzdra

I když se může zdát lákavé upgradovat kufr na větší. Kolečka doporučuje se zvolit Kolečka se stejnou výškou jako větší Kolečka by mohla způsobit ztrátu rovnováhy nebo to, že se kufr nebude kutálet rovně. Stejně tak je vhodné používat Kolečka s menším průměrem může způsobit, že se kufr bude dotýkat podlahy, pokud bude tažen pouze na dvou Kolečka (v případě 4Kolečka kufru). Stránka Kolečka Pouzdro slouží k připojení Kolečka k plášti kufru. V mnoha případech je každý kufr Kolečka má jiný typ Kolečka pouzdra, protože skořepina může mít jiný tvar. Současně se liší Kolečka mají často odlišnou orientaci, např. pro levou a pravou stranu, takže se liší. Kolečka je nutné nahradit všechny Kolečka kufru. A konečně, také umístění otvorů pro šrouby v kufru musí odpovídat otvorům v kufru. Kolečka pouzdra nového Kolečka.

Vzhledem k těmto mnoha požadavkům často není snadné najít přesně odpovídající díly pro modernizaci kufru. Níže si přečtěte více o tom, jak můžete najít díly pro modernizaci kufru. Suitcase.repair.

Teleskopická Rukojeť

Pro Teleskopická Rukojeť je k dispozici pouze několik možností upgradu. Tyto možnosti se mohou pohybovat od rukojeti jiné barvy až po rukojeť se silnějšími trubkami nebo dokonce Teleskopická Rukojeť která může být zastavena v každé výšce namísto pouhých tří úrovní.

Stránka Teleskopická Rukojeť patří k nejnáročnějším komponentům pro modernizaci, protože je s kufrem spojen na více místech. Konkrétně je připevněn jak na horní straně (viditelné zvenčí), tak na dně kufru (obvykle na vnitřní straně), aby se zabránilo pohybu rukojeti. Aby umístění šroubů ze stávajících výztuh odpovídalo umístění uvnitř kufru, je nová výztuha Teleskopická Rukojeť musí mít stejnou délku jako původní Teleskopická Rukojeť ve složeném stavu. To vám bohužel znemožní přechod na novou verzi. Teleskopická Rukojeť který je možné prodloužit na větší výšku.

Zámek & Zipové taháčky

Vylepšení Zámek vašeho kufru na nový Zámek který může mít jinou funkci (např. USB nebo snímač otisků prstů), jste obvykle omezeni velikostí výřezu na kufru. Jakákoli výměna Zámek musí přesně zapadnout do tohoto výřezu, aniž by se propadla. U zámků, které nejsou integrovány do skořepiny, ale jsou připevněny na horní straně skořepiny, je nový zámek. Zámek musí být otvory pro šrouby umístěny ve stejném místě jako u stávajícího zámku. Zámek.

Vzhledem k tomu, že táhla zipů se obvykle vkládají do kombinace Zámek na Zámek zipové táhla musí být kompatibilní s kombinací kufru. Zámek. Vzhledem k tomu, že uzamykací mechanismus se může mezi různými Zámek typů, je možné, že původní tahače zipů již nebudou pasovat do zámku. Zámek nebo se zasekávají.

Úchyty pro přenášení

Před modernizací rukojetí kufru musíte nejprve zkontrolovat, jak jsou ke kufru připevněny. V závislosti na modelu a výrobci může být rukojeť připevněna k dalším součástem, jako je např. Teleskopická Rukojeť. Uchycení nové rukojeti musí odpovídat uchycení aktuálně používané rukojeti. Kromě toho musí být délka a šířka rukojeti totožná, aby se vešla do původního prostoru.

V případě, že má nová rukojeť pro přenášení jiný design než původní rukojeť, může být důležitá také výška rukojeti, aby bylo možné rukojeť pro přenášení stále pohodlně vytáhnout.

Kde najdu vhodné díly pro modernizaci svého kufru?

Většina značek neposkytuje informace o tom, které alternativní díly lze na kufru použít, nebo zda jsou k dispozici možnosti upgradu. Vzhledem k tomu, že každý náhradní díl je navržen tak, aby pasoval na velmi specifickou sadu kufrů, většina značek také u svých náhradních dílů neuvádí schémata. Proto může být hledání vhodné možnosti modernizace pro váš kufr velmi zdlouhavé a frustrující.

Některé společnosti sice nabízejí univerzální náhradní kufry Kolečka, univerzální náhradní rukojeti kufrů a dokonce i zámky, ty se obvykle hodí pouze pro několik vybraných modelů. V mnoha případech to znamená, že si musíte buď kufr a/nebo díly upravit v rámci kutilského projektu, musíte se smířit s díly, které do vašeho kufru ve skutečnosti nepasují, nebo je dokonce musíte vrátit.

Na adrese Suitcase.repair se vám snažíme poskytnout odpovídající náhradní díly pro váš kufr. Z tohoto důvodu vám náš systém v první fázi navrhne ty výrobky, které byly navrženy pro váš kufr a u nichž můžeme zaručit, že se k vašemu předmětu dokonale hodí. Ve většině případů jsou tyto komponenty totožné s komponentem, se kterým byl váš výrobek původně dodán. Na základě údajů, které nám značky poskytnou, vám můžeme nabídnout následující seznam Kolečka které jsou pravděpodobně také kompatibilní s vaším kufrem, ale u kterých nemůžeme zaručit, že se do něj vejdou. V případě, že jsou k dispozici jiné kompatibilní díly, naleznete tyto díly při rolování dolů na stránce produktu:

U originálního náhradního dílu kufru zaručujeme, že se hodí k vašemu kufru, a poskytujeme možnost bezplatného vrácení, pokud jste tento náhradní díl našli vyhledáním správného čísla modelu a pokud se nehodí. Ačkoli alternativní možnosti, které zobrazujeme na stránkách produktu, s vysokou pravděpodobností pasují, zůstává riziko, že pasování se může mírně odchylovat od originálu. Z tohoto důvodu Suitcase.repair neposkytuje na tyto alternativní / modernizační možnosti záruku a nebyl by schopen nabídnout bezplatné vrácení takového zboží.

Co mohu dělat, pokud nejsou zobrazeny žádné alternativní výrobky na Suitcase.repair nebo pouze položky ve stejném provedení?

Alternativní možnosti se zobrazují u náhradních dílů, u kterých máme dostatek údajů o tom, že se mohou hodit i do vašeho kufru. Bohužel nemůžeme ovlivnit dostupnost alternativních možností / možností upgradu, protože ty závisí na modelu a značce.

U mnoha položek, které mají součásti ve více barvách, vám můžeme nabídnout stejnou součást v jiné barvě. Nicméně u složitějších upgradů, jako je upgrade z jednoho Kolečka na dvojitý Kolečka se možnosti upgradu zobrazí pouze v případě, že je pravděpodobné, že se díly do vašeho kufru vejdou.

Náš servisní tým vám bohužel nebude moci poskytnout možnosti upgradu, pokud již nejsou zobrazeny na stránce produktu.

Hrozí při upgradu součástí mého kufru nějaké riziko?

Upgrade kufru má mnoho výhod a může přispět k tomu, že váš kufr bude opět použitelný. S takovou modernizací však mohou být spojena i rizika. Jedním z největších rizik je v tomto ohledu záruka výrobce. Většina značek poskytuje při koupi některého ze svých výrobků záruku na materiálové a výrobní vady. Výměna dílů kufru za díly, které nebyly původně určeny pro tento konkrétní model, může vést ke ztrátě záruky nejen na vyměněný díl, ale na celý kufr.

Další rizika vyplývají především z toho, že náhradní díly přesně nepasují na váš kufr. V případě Kolečka modernizace a Kolečka který přesně nepasuje na váš kufr, může dojít k tomu, že se kufr přestane rovně kutálet nebo se převrátí. V mnoha případech lze díly, které dobře nesedí, snadno identifikovat, protože je bude obtížné nasadit, jejich nasazení vyžaduje velkou sílu nebo pokud jsou mezi skořepinou a kufrem viditelné mezery, které se Kolečka pláštěm. Ve výjimečných případech špatně namontované Kolečka může dokonce způsobit vážnější poškození samotného pláště.

U ostatních dílů, jako jsou teleskopické rukojeti, zámky a taháčky zipů, jsou rizika podobná jako u Kolečka protože díly, které přesně nepasují na váš model, mohou z kufru nečekaně vypadnout, rychle se zlomit nebo způsobit poškození vašich věcí.

Důležité: Bez ohledu na to, jakou součástku chcete vyměnit, byste se měli vyvarovat vrtání nových otvorů do skořepiny nebo snahy o násilné nasazení náhradních dílů.

Mohu přizpůsobit díly z jiného kufru tak, aby pasovaly na můj kufr?

V případech, kdy nejsou k dispozici vhodné možnosti modernizace, mohou mnozí zvážit zakoupení náhradního dílu, který vypadá jako původní položka, a přizpůsobení otvorů pro šrouby nebo Kolečka pouzdra nebo podobných dílů tak, aby se hodily k danému kufru.

Na základě našich zkušeností Suitcase.repair takové úpravy jsou úspěšné jen ve velmi málo případech, protože díly mohou vypadat podobně, ale tvarově se dost podstatně liší. Ve většině případů díly na míru sedí jen přibližně, vedou k tlakovým bodům na skořepině nebo mají jen krátkou životnost.

V případě, že nejsou k dispozici žádné vhodné díly pro provedení modernizace, doporučujeme místo nich nadále používat původní díly.

Závěr
Výměna částí kufru za lepší komponenty může změnit celý pocit z kufru a může být dobrou alternativou ve srovnání s nákupem nového kufru. Ti, kteří hledají díly pro modernizaci, však čelí mnoha výzvám, aby zajistili, že nové díly budou fungovat stejně dobře nebo lépe ve srovnání s původními díly. V mnoha případech bohužel taková modernizace není k dispozici. Suitcase.repair je skvělou možností, jak vyhledat takové možnosti modernizace a identifikovat alternativní díly, které se hodí pro váš model stejně dobře jako díly původní.